ראנד פישקין: איך לתעדף את מאמצי בניית הקישורים שלכם

בניית קישורים – קביעת סדרי עדיפויות

אחד הגורמים המשפיעים ביותר על דירוגו של כל אתר בתוצאות החיפוש של מיליוני הגולשים הוא מערכת הקישורים שלו. אסטרטגיה חכמה של בניית קישורים, אשר מתאימה לתחום הפעילות ולמאפייני הגולשים, עשויה להיות ההבדל בין הצלחה כבירה לכישלון מהדהד. כיצד תוכלו גם אתם ליצור תכנית קישורים יעילה ומוצלחת? הנה הדרך להצלחה, שלב אחר שלב.

  1. הגדרה נכונה של מטרות

ראשית, חשוב להגדיר את מטרות אסטרטגיית בניית הקישורים. מדוע בכלל אתם עושים את זה? האם זה למען שיפור מעמד הגלישה של דף כלשהו בעל חשיבות גבוהה באתר שלכם? האם זה על מנת ליצור סנכרון כלכלי-עסקי בין מספר אפיקים בעלי חשיבות לרווחים שלכם? שיפור מוניטין באמצעות קישור לאתר בעל סמכות בתחומו (נניח משרד ממשלתי, חברת ענק מוכרת בתחומה וכדומה)? הגדרה נכונה של מטרות תסלול את דרככם אל נתיב הפעולה המדויק.

  1. סיכוי מול סיכון

בשלב השני, מומלץ להעריך את הסיכויים שהגשמת המטרות שהגדרתם לעצמכם, תוביל ל"העברת ערך" לאתר / עסק / עמוד המידע שלכם. במילים אחרות, מה גובה הפוטנציאל (סיכוי מול סיכון) של המטרות המוגדרות בהקשרים העסקיים שלכם? מומלץ לעשות זאת באמצעות דירוג עצמי בין 0 (פוטנציאל לא קיים) עד 10 (פוטנציאל גבוה במיוחד) בפרמטרים השונים, בראשם מידת המקורות הסמכותיים, צפיפות הקישורים בדף (יותר צפוף – פחות כוח לכל לינק), שליטה בטקסט המקושר, קישורים חד כיווניים לעומת הדדיים ועוד. גם מדדים כמו התאמת דף האתר לקישור, הרלוונטיות בין הדפים וכו' עשויים להגדיל את ציון המדרג העצמי, או עלולים להורידו.

  1. תיעדוף

לסיום התהליך, ערכו לעצמכם טבלת תיעדוף של הלינקים, על פי המטרות שהגדרתם בשלב הראשון, דירוג הרווח-סיכון שחישבתם בשלב השני, ואלמנטים נוספים, כמו סיכויי הרווחים בכל קישור (הערכה אישית שלכם שתלך ותשתפר עם הזמן), טקטיקת יצירת הקישור הנבחרת לכל מטרה (קישור ישיר, ניסוי וטעייה ועוד) ולמי הקישור מיועד בחברה שלכם – רק לכם, גם לאנשי יחסי הציבור, למתכנתים או כל אפשרות אחרת. התיעדוף עצמו ייעשה באמצעות עמודות הדירוג בין 0 ל-10 בשילוב אחוזי ההצלחה שהערכתם. לדוגמא, ציון 8/10 עם אחוזי הצלחה גבוהים – 85%, יהיו בעדיפות גבוהה יותר מציון 6 ו-75% הצלחה בלבד.

 

בהצלחה!

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

עוד מאמרים שיכולים לעניין אותך

כתוב/כתבי תגובה